Ripaskaa

keskiviikkona, toukokuuta 27, 2015 New Limit's 0 Comments

Emme suinkaan tanssineet ripaskaa, vaan ennemminkin poljimme jalkaa harmituksesta, kun kahdella koiristamme oli jonkin sortin vatsapöpö. Ensin se iski 11-vuotiaalle veteraanillemme Nellille. Nelli on onneksi hyväkuntoinen ikäisekseen, eikä meillä ollut tarvetta lähteä sen kanssa eläinlääkäriin. Nellillä oireet olivat suhteellisen lievät ja selvisimme pelkillä apteekista ilman reseptiä saatavilla vatsantoimintaa tasapainottavilla lisäravinteilla, sekä riisidieetillä (nykyään ei enää suositella paastoa). En ole muutenkaan koskaan koiriani paastottanut, vaan antanut ensimmäisinä päivinä jotain helposti sulavaa/nestepitoista kevyttä ruokaa. Viisaana koirana Nelli kävi kylpyhuoneessa lattiakaivon päälle asioillaan mikäli ei ulos ehtinyt pyytää.

Siirille pöpö iski huomattavasti pahempana, jo heti toisena päivänä se ripuloi kirkasta verta - ja paljon :/ Vesikään ei pysynyt sisällä. Siiri saattoi oksentaa yht'äkkiä sille paikalle missä oli. Siiri on muutoinkin pieni koira (painoa vain n. 4,5kg) joten yleiskunnon laskun huomasi siitä selkeästi. Siiri tärisi ja kulki selkä kaarella. Eläinlääkäri määräsi Siirille antibioottikuurin. Kirkkaan veren tulo kuulemma oli normaalia, kun suoli oli ärtynyt. Verta ei onneksi tullut yhtä kertaa enempää ja antibiootit alkoivat vaikuttamaan todella nopeasti!

Jäi mysteeriksi mistä taudin saimme, kun se ei muihin koiriimme tarttunut. Se vasta olisikin ollut kamalaa jos kaikki viisi olisivat olleet yhtä aikaa sairaana.


You Might Also Like

0 kommenttia: