Talvivaatetus haaste

sunnuntaina, joulukuuta 02, 2012 New Limit's 4 Comments

Haastan kaikki kääpiöpinseri blogia kirjoittavat tekemään postauksen koiriensa talvivarustuksesta/vaatekaapista. Mitä kaikkea sieltä löytyykään :) ?
Laittakaa kommentilla tänne linkki omaan postaukseenne.

Kääpiöpinserillä ei ole pohjavillaa, joten se on herkkä kylmälle. Alan pukemaan koiriani syksyn kylmänkosteilla keleillä, kun lämpötila laskee alle +5 asteen, tällöin laitan yleensä villapaidat. Sateisella kelillä puen sadetakit. Kun lämpötila laskee -5 asteen paikkeille villapaidat tai fleecetakit vaihtuvat hurtan talvitakkeihin ja pipot puetaan päälle myös. Alla olevissa kuvissa on sukanvarsista leikattuja pipoja, mutta nykyään meillä on leevitiimiltä mittatilaustyönä teetätetyt kiristettävät pipot, jotka todella pysyvät päässä.

Kun pakkasta on n. -10 astetta puen hurtan tai janutexin fleecehaalarit ja pipot. Fleecetossut laitetaan jalkaan siinä n. -15 asteen pakkasessa, joskus jo aiemmin riippuen koirasta. Varsinkin Taran tassut ovat herkät paleltumaan ja sille ne puetaankin muita herkemmin. -20 ja yli pakkasilla puetaan joko fleecehaalarit tai toppahaalarit, pipot ja tossut taas riippuen koirasta.

Hurtan vanhemman mallisissa fleecehaalareissa on todella tiukat lahkeet, joita joutuu saksilla leikkaamaan, jotta tassut saa paremmin ujutettua niistä ulos. Tarrakiinnitys selässä ei ole paras mahdollinen, vaan saattaa aueta koiran juostessa. Kaulus on avoin ja koiran telmiessä lumihangessa sinne menee lunta sisään.

Hurtan talvitakkeihin olen tyytyväinen niitä voi käyttää monellakin säällä, ne päällä koira pystyy liikkumaan hyvin, eivätkä ne hierrä mistään. Oiva vaatetus pikkupakkasille.

Janutexin fleecehaalareita voin vain kehua, todella hyvät ja kestävät. Niissä on selässä vetoketjukiinnitys ja riittävän väljät lahkeet. Kaulus on sopivan kireä. Olin erittäin tyytyväinen kahteen ensimmäiseen janutex pukuun, jotka tulivat sentilleen oikean kokoisena. Valitettavasti kolmas tilaamani puku oli vääränkokoinen, eikä harmikseni sähköposteihini vastattu, joten en ole sieltä enää pukuja tilannut.

Toppahaalari
Villapaidat
Hurtan takit
Hupullinen fleecepaita
Janutex fleecehaalari
Hurtan fleecehaalari (myös alemmassa kuvassa)
Itsetehty villapaita

You Might Also Like

4 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi eilen ja olen innolla lähtenyt lukemaan! Kääpiöpinseri on lempparirotuni ja itselläni onkin yksi ruskea uros kääkkä Nelson. Kesällä, jos kaikki menee niinkuin on sovittu otan sijoitukseen kääkkä narttu pennun. Tykkään erityisesti tällaisista postauksista, joissa saa vinkkejä koiran pukemiseen, hoitoon yms. Itse ainakin kaipaan vinkkejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Reeta! Onnea parhaasta mahdollisesta rotuvalinnasta ja meidän tytöiltä terkkuja Nelsonille :) Kiitos vinkistä, täytyy panostaa jatkossa arkeen liittyviin postauksiin enemmän. Tuppaa muuten väkisinkin menemään pelkäksi harrastuksista kirjoittamiseksi :)

      Poista